Ceny jazdeniek za štvrť roka klesli o 4 500 eur

Priemerná cena jazdených áut inzerovaných na Slovensku klesla už tretí mesiac po sebe a v júni dosiahla 13 003 eur. Za štvrťrok sa tak cena znížila až o 4 500 eur.  V medziročnom porovnaní sa priemerný vek inzerovaných vozidiel znížil o celý rok. Výsledky vyplynuli z pravidelnej analýzy spoločnosti AAA AUTO, ktorá trh s ojazdenými automobilmi kontinuálne monitoruje a vykonáva jeho hodnotenie.

Ešte v marci 2017 sa predávalo jazdené auto na Slovensku priemerne za 17 554 eur. Postupne sa cena znížila až na júnových 13 003 eur. Z medziročného porovnania ponuky jazdených áut na Slovensku vyplýva, že na našom trhu bolo v júni o 5 tisíc viac áut, ktoré mali zase na druhej strane priemerne najazdených menej kilometrov. Kým v júni 2017 bolo v SR inzerovaných 43 tisíc jazdených vozidiel s priemerným nájazdom 150 261 km, pred rokom – v júni 2016 ich bolo 38 tisíc, pričom mali v priemere najazdených 153 062 km. Poklesol tiež priemerný vek inzerovaných vozidiel, ktorý sa znížil z 9,4 na 8,4 roka.

Najpredávanejším autom bola aj v júni 2017 Škoda Octavia, ktorá v rebríčku kraľuje dlhodobo. Nasledovali ju Volkswagen Passat  a Škoda Fabia. „Skokanom“ mesiaca sa stal Mercedes triedy E, ktorý v júni poskočil z 39. na 5.miesto. „Oproti minulému roku sa do prvej desiatky najinzerovanejších áut dostalo viac luxusnejších modelov. Dokonca Volkswagen Passat predbehol obľúbenú Škoda Fabia. Z top desiatky vypadol Ford Focus a Opel Astra. Nahradili ich už zmieňovaný Mercedes E a BMW 5. Spoločne s nižším počtom najazdených kilometrov a nižším priemerným vekom v porovnaní s minulým rokom je vidieť, že zákazníci stále viac dbajú na svoj komfort a bezpečnosť a obzerajú sa aj po luxusnejších vozidlách,“ komentuje medziročný vývoj generálna riaditeľka AAA AUTO Katarína Topoľová

Najinzerovanejšie vozidlá v júni 2017 a medziročné porovnanie:

Jún 2017
10.
BMW 5
Opel Astra

Najviac jazdených áut sa v predchádzajúcom mesiaci predávalo v Trenčianskom kraji (12 787), kde sa ale zároveň drží aj najvyššia cena, ktorú predávajúci žiadajú (takmer 29-tisíc eur). Autá v tomto regióne majú však tiež najnižší počet najazdených kilometrov (94-tisíc). Najlacnejšie sa dajú jazdené autá kúpiť v Nitrianskom kraji, v ktorom cena iba mierne presahuje 7-tisíc eur.

Predávané autá v júni 2017 podľa krajov

Spolu
14 456
148 721

logo loptaSkupina AAA AUTO pôsobí na trhu už 25 rokov. Prevádzkuje sieť viac ako 40 pobočiek v Českej republike, na Slovensku, v Poľsku a v Maďarsku. Počas svojej existencie už obslúžila vyše 1,9 mil. zákazníkov. Skupina predá ročne takmer 70 000 vozidiel a je tak najväčším predajcom ojazdených áut v strednej a východnej Európe. Predáva tiž zánovné vozidlá pod obnovenou značkou Mototechna, pod ktorú sústredila ponuku "zánovných" automobilov. Verejnosť zvolila spoločnosť už druhý krát najlepším predajcom ojazdených automobilov v ankete Autobazár roka 2016. Skupinu AAA AUTO vlastní britsko-poľský investičný fond Abris Capital Partners. Značky AAA AUTO a Mototechna sú oficiálnym partnerom Slovenského futbalového zväzu.

Momentálne je online 17 odborníkov. Volajte denne 8:00 - 21:00 Zavolajte mi
ONLINE PREDAJ
Kúpte svoj nový voz
rýchlo a jednoducho