Škoda Superb, jedna z najpopulárnejších jazdeniek, tento mesiac oslávi 15 rokov

Tento mesiac to bude 15 rokov, čo Škoda Auto vyšla so svojím luxusným modelom Superb. Na celom svete sa predalo za túto dobu už 900 000 kusov a podľa štatistík najväčšieho predajcu jazdeniek AAA AUTO ich popularita stále stúpa. Úplne prvý Superb vykúpila skupina AAA AUTO 10 mesiacov po zahájení predaja a za dva dni už mal ďalšieho majiteľa.

Od roku 2005 do dneška predal najväčší slovenský predajca ojazdených automobilov 1194 Superbov, z toho takmer polovicu tvorili Superby prvej generácie. Dnes sa predá Superbov druhej generácie šesťkrát viac ako prvej. „Rekordmanom v počte výkupov a predajov sa stal modrý superb z roku 2007, ktorý sa u nás po prvý krát objavil ešte v roku 2007 s iba 1000 najazdenými kilometrami. Predali sme ho v tej dobe za 709 000 SK. Cena nového vozidla vtedy bola 836 000 SK, takže zákazník ušetril v prepočte 4200 eur. Vozidlo sa k nám vrátilo ešte v rokoch 2010, 2013 a naposledy v roku 2014, kedy sme ho predali za 6000 euro,“ uviedla generálna riaditeľka AAA AUTO Karolína Topolová.

Až 88 % Superbov prvej generácie predaných v AAA AUTO je naftových. V obľube vedie motor 1.9 TDI s 41 % podielom predajov, ten je nasledovaný motorom 2.0 TDI s 26 % a 2.5 V6 TDI s 21 %. Najpredávanejším benzínovým motorom je 1.8 Turbo benzín, ale ten tvorí len 8 % predajov. Farbám vládne strieborná metalíza, tvorí 44 % predajov Superbov prvej generácie. Nasleduje ju čierna a modrá metalíza.

Prvej generácie Superbov, ktorá bola iba v prevedení sedan, sa vyrobilo 137 000 vozidiel, druhej generácie potom 618 000 vrátane verzie combi a modernizovaného prevedenia, tzv. faceliftu. Súčasná tretia generácia trhá predajné rekordy. Za desať mesiacov tohto roka Škoda predala 115 000 Superbov, čo je rovnako ako bol najsilnejší výsledok za celý rok u predchádzajúcej generácie. „Veľká obľuba Superbov je viditeľná nie len na predajoch našej značky AAA AUTO, ale tiež na dopyte prémiovej značky Mototechna, kde predávame veľmi málo jazdené vozidlá, ale s cenou až o 40 % nižšou, než keby si zákazník kúpil nové auto,“ uzavrela Topolová.

Superbov sa historicky predalo najviac na pobočke v Bratislave, následne v Košiciach a v Žiline.

logo loptaSkupina AAA AUTO pôsobí na trhu už 24 rokov. Prevádzkuje sieť viac ako 40 pobočiek v Českej republike, na Slovensku, v Poľsku a v Maďarsku. Počas svojej existencie už obslúžila vyše 1,75 mil. zákazníkov. Auditované výnosy skupiny v roku 2014 predstavovali 437 mil. eur., firma predala 63 613 áut. Skupina predá ročne vyše 63 000 vozidiel a je tak najväčším predajcom ojazdených áut v strednej a východnej Európe. Od roku 2012 predáva vozidlá tiež pod obnovenou značkou Mototechna, pod ktorú sústredila ponuku "zánovných" automobilov. Značka AAA AUTO sa podľa štúdie agentúry Ogilvy & Mather umiestnila medzi desiatimi najlepšími českými značkami po novembri 1989. Skupinu AAA AUTO vlastní britsko-poľský investičný fond Abris Capital Partners. Od polovice roka 2016 je spoločnosť AAA AUTO platinovým partnerom Slovenského futbalového zväzu. Verejnosť zvolila spoločnosť i v tomto roku najlepším predajcom ojazdených automobilov v ankete Autobazár roka.

Momentálne je online 20 odborníkov. Volajte denne 8:00 - 21:00 Zavolajte mi