Anthony James Denny ONLINE - Online Chat

*Čo si myslíte o značke Ferrari? 
Takmer tak dobré ako sex :-)

*Koľko áut teraz máte vo Vašich autobazároch? 
Zhruba 4 tisícky kvalitných áut s nadštandardnými zárukami. Pošlite mi e-mail, ak chcete nejaké kúpiť :-) Stále ma baví predávať.

*Dobrý deň, nemrzí Vás trošku, že keď ste prišli na český trh podarilo sa Vám to, že úplne zmizli malé bazáre okolo Prahy. Dnes sa už opäť objavili a prosperujú? Nie je to zlou prácou Vášho PR oddelenia? 
Som zástanca voľného trhu a preto si zmeriavanie síl s konkurenciou užívame, a to nielen v Prahe a okolí.

*Je lepšie auto zošrotovať, alebo predať? 
To záleží na konkrétnom aute, jeho stave, roku výroby, modely a pod.

*Keď nechám zošrotovať auto, musím si hneď kúpiť nové? 
Áno, to je princíp šrotovného. Čiastka, ktorú získate je uplatňovaná ako zľava pri obstaraní novšieho vozidla.

*Je možné o šrotovné požiadať spätne, keď som nechal auto zošrotovať v decembri?
Bohužiaľ, je mi ľúto, v tejto dobe ešte naša ponuka nebola platná.

*Mám dve staré autá, môžem ich nechať zošrotovať naraz a vybrať si šrotovné dvakrát?
Áno, ale iba keď si kúpite 2 autá.

*Dobrý deň, môžete mi vysvetliť, prečo štát dáva tých 30tisíc, čo z toho má? Ďakujem.
Je to jeden zo spôsobov podporiť automobilový priemysel, ktorý je teraz v neľahkej situácii a sprostredkovane tiež pracovné miesta, ktoré vytvára.

*Aký očakávate záujem o šrotovné? Myslím tým, koľko peňazí ste pripravený vyplatiť na zľavách? Ďakujem.
Prosím viď. jedna z mojich predchádzajúcich odpovedí.

*Tony, máte asi veľa skúseností zo zahraničných trhov, ako by ste charakterizovali Čechy – ako zákazníkov aj ako zamestnancov v porovnaní s anglo - saskými cudzincami, tak napr. aj s východnými susedmi? Vďaka za odpoveď.
V posledných 5 rokoch som nezaznamenal nejaké prevratné rozdiely, Češi sú podľa mňa veľmi pracovitý a schopný improvizovať. Pracovné prostredie v ČR je podľa mňa prakticky zhodné zo západnou Európou.

* Akú čiastku chcete celkom na šrotovné venovať? 
Bude to závisieť od záujmu zákazníkov, ale odhadujeme, že by to nemalo presiahnuť 20 miliónov. (českých korún – pozn.)

*Je šrotovné pre autobazáre dobré, alebo nie? 
Myslím si, že je predovšetkým dobré pre zákazníkov AAA AUTO. Na Slovensku sa šrotovnému podľa našich poznatkov podarilo rozhýbať trh ako s novými, tak aj s ojazdenými vozidlami. Tento pozitívny efekt však môže byť iba dočasný.

*Akým jazdíte autom?
Prosím viď. jedna z mojich predošlých odpovedí.

*Na akú čiastku odhadujete cenu Vášho majetku? 
Vzhľadom k aktuálnej cene akcií by to mohlo byť lepšie.

*Páčia sa Vám české ženy viac ako české autá? 
Áno. to je to prečo som sa s jednou oženil.

*Aké najdrahšie auto máte vo svojich autobazároch? 
Prosím, viď. jedna z predchádzajúcich odpovedí.

*Ste pravičiar, alebo ľavičiar? podporujete nejaké politické strany? 
Som asi niekde v strede a volím rôzne, podľa toho, ako sa jednotlivé strany stavajú k životnému prostrediu.

*Čo si myslíte o Poľsku? 
Zložitý trh.

*Aké bolo Vaše prvé auto? A aké bolo Vaše najdrahšie auto? 
Mojím prvým autom bol Ford Zephyr z roku 1955, najdrahším autom (keď vezmem do úvahy príjmy a infláciu) bolo zrejme Porsche 911 Targa, ktoré som si kúpil keď som mal 24 rokov.

*Nehrozí nám rovnaká situácia ako na Slovensku, kde došli peniaze na šrotovné? 
Určite nie, náš rozpočet je nastavený tak, aby sa dostalo na každého záujemcu až do konca akcie.

*Koľko máte áut? A kúpil ste ich u Vás v AAA?
Mám 2 autá a kúpil som ich cez Áčka.

*Šrotovné 10 tisíc až 50 tisíc Kč? Kto a za čo koľko presne dostane. Môžete nám to vysvetliť? 
Prosím viď. jedna z mojich predchádzajúcich odpovedí.

*Aké najdrahšie auto máte v AAA?
Myslím, že to je Porsche za zhruba 1,5 milióna korún (českých – pozn.)

*Máte rád české autá?
Určite, Škoda je skvelé auto a odporúčam ho mnohým cudzincom. Môj otec (pôvodom z Čiech) jazdil v Austrálii zásadne v Škodovke. Svojej dcére som nedávno kúpil Fabiu. Škodovky mimochodom predstavujú viac než 40% áut predaných v autocentrách AAA AUTO. A teším sa tiež nato, až Tatra príde na trh s novým retro vozidlom.

*Koľko nosíte pri sebe v peňaženke? 
Zhruba 2 až 3 tisíce korún. Prečo, chcel by ste ma prepadnúť? :-)

*Kúpil som si Vaše akcie, ale cena išla stále dole. Iba teraz to trošku vyrástlo. Kedy budete mať zisk a zase vyššiu cenu? 
Chceme, aby sa to stalo čo najskôr. Ak v tomto roku všetko pôjde podľa predpokladov, mohli by sme byť znovu ziskový ešte v tomto polroku. Som rád, že akciový trh oceňuje úsporné opatrenia a zmenu stratégie, ku ktorým sme pristúpili v priebehu vlaňajšieho roku. Verím, že sa to dorazí ako vo výsledkoch firmy, tak v cene našich akcií.

*Dobrý deň, nie je mi jasné, ako funguje Vaše šrotovné ( v áčkach), keď zatiaľ v Českej republike nebolo schválené, nie? Viem, že niečo ponúka Blesk a Vy.
Prosím viď., jedna z predchádzajúcich odpovedí.

*Kedysi ste si svojich dobrých zamestnancov vážil, dnes s nimi zametáte. Prečo? 
Dobrých zamestnancov si aj naďalej veľmi vážim a chcem ich oceňovať. Na druhú stranu je pravda, že sme vlani prešli veľmi ťažkým obdobím, kedy sme sa museli vyrovnať s dopadmi ekonomickej krízy a poklesom trhu. To so sebou prinieslo aj nepríjemnú nutnosť znižovať počet zamestnancov naprieč celou firmou. Pre žiadnu spoločnosť takýto krok nie je jednoduchý, ale mám pocit, že sme sa s tým vyrovnali veľmi dobre.

*Ako sa v súčasnej dobe predávajú automobily? Odporučil by ste kúpi ojazdené auto teraz, alebo ešte počkať na lepšie ceny? 
Predaja sa v súčasnej dobe zvyšujú každý mesiac, s výsledkami v tomto roku sme preto veľmi spokojný. Ceny ojazdených automobilov sa na začiatku tohto roka dostali na rekordne nízku úroveň, ale vzhľadom ku skutočnosti, že leto je predajne najsilnejším obdobím, nedá sa už očakávať ďalší pokles, preto by som skôr odporúčal, ak sa v dohľadnej dobe chystáte kúpi novšie auto, s nákupom neotáľať.

*Počul som, že poskytujete šrotovné. Ako je to možné, keď u nás zatiaľ vládou zavedené nebolo? Máme s tým skúsenosti zo Slovenska, kde sme po jeho zavedení (vládou aj nami) zaznamenali obrovský záujem zákazníkov – rádovo stovky týždenne. Preto sme podobnú akciu naštartovali aj v Českej republike, ponúkame minimálne 10 tisíc až 30 tisíc (korún českých – pozn.) za akékoľvek pojazdné auto s platnými dokladmi. Doteraz je záujem českým zákazníkov slušný, preto plánujeme túto ponuku poskytovať až do 17. mája.

*Budete aj naďalej poskytovať poistenie závad Carlife?
Áno, budeme. Vzhľadom k záujmu zákazníkov pripravujeme dokonca aj poskytovanie 12 mesačnej záruky na väčšinu u nás predávaných vozidiel.

*Dobrý deň, koľko by som u Vás dostal ako šrotovné za Renault 19, r.v. 1991, keď by som si kúpil Ford Focus z roku 2004? Díky za odpoveď.
Minimálne 10 tisíc, maximálne môže byť až 30 tisíc podľa stavu vozidla. Určite si nezabudnite vziať so sebou technický preukaz od auta a Váš občiansky.

*Prosím prečo musím už niekoľkokrát jazdiť do opravy kvôli korózii. Auto máme od AAA 3 roky, teraz doplatíme zvyšok a potom ho môžeme dať do opravy opäť. To každé auto u Vás vydrží iba čo majiteľ zaplatí zloženky? Potom sa to šrotovné hodí, mám tiež Feliciu! 
Viď. predchádzajúca odpoveď.

*Dobrý deň, máme od Vašej firmy zakúpené auto, ktoré za 2 mesiace doplatíme, ale už krásne „kvitne“. Bolo krásne, ale po troch rokoch je to skoro na koróziu. Každý rok je v lakovni na oprave karosérie. Teraz nás to čaká znova! Podotýkam auto nestojí vonku. Auto je Felicia rok 1996. To od Vás každé auto vydrží ako majiteľ zaplatí účet a potom má platiť už len opravy? A keď človek príde do AAA a spýta sa prečo nefunguje centrálne otváranie po týždni od nákupu tak ho pošlú do hája. A bola to blbosť – iba poistka. Nikto nebol ochotný sa iba na to pozrieť. To nie je dobrá reklama pre Vašu firmu. To šrotovné sa bude hodiť, keď ide práve o Felíciu a ja ju mám od Vás. Pekný deň.
Korózia je u starších Felícii obecný problém, keď ju už kúpite kdekoľvek. Sú k tomu náchylnejšie hlavne podbehy a kufor batožinového priestoru (zadná časť). Je potreba tomu venovať pozornosť pri údržbe auta (špeciálne nátery a pod.). Čo sa týka centrálneho otvárania odporúčam skontrolovať batériu. Ak budete mať aj naďalej problémy, pošlite mi prosím viac detailov na denny@aaaauto.cz a pozrieme sa nato.

*Zdravím Denny, čím jazdíš a čom mi v dnešnej nie príliš dobrej ekonomickej dobe odporúčaš za fáro?
Jazdím teraz v 6 rokov starom Lexuse a najlepšie auto do zložitých ekonomických podmienok je teraz určite Škoda Fabia do 5 rokov. Je lacná, ako po stránke údržby, náhradných dielov, tak aj prevádzky a pomaly stráca s vekom na cene.

*Ahoj Anthony, mám si nechať zošrotovať svoju „káru“ a kúpiť u Tebe nejaké to Lamborghiny? a uživím ho v dnešnej dobe? 
Určite áno, ale nevyberaj si Lamborghiny, je s ním veľa mechanických problém. Môžem Ti ponúknuť niekoľko slušných Porsche .-)

*Dobrý deň, prečo ste nezostal v Austrálii? Nebol ste tam príliš úspešný? 
Úplne najskôr som v dobe recesie (1990) odišiel do Spojených štátov, ale napriek tomu som si tam naďalej ponechal úspešnú firmu na predaj automobilov. V USA som začal vyvážať autá do Európy, po zhruba dvoch úspešných rokoch som si všimol, že veľkú časť našich vozidiel exportujeme do krajín Strednej a Východnej Európy. Vyrazil som si omrknúť situáciu na mieste a nakoniec som tu zostal až dodnes a založil AAA AUTO.

*Pamätáte si s kým ste zakladal AAA AUTO Praha a ako ste to robil? 
Áno, samozrejme. Mojím obchodným, prvým partnerom bol angličan Bob Burke v roku 1992. Boli to skvelé časy.

*Dobrý deň, chcem sa spýtať, do kedy budete v tomto roku vyplácať šrotovné. Máme Renault 19 z roku 1991, ale nemám ešte našporený celý obnos na iné auto. Ďakujem za odpoveď. 
Dobrý deň, ďakujem za Vami zaslané dotazy a budem sa snažiť odpovedať čo najviac z nich. K Vášmu dotazu: šrotovné v AAA AUTO bude platiť do 17.mája . Radi Vás privítame v každej z našich 20 pobočiek po celej ČR, máme otvorené do 22:00hdoín, ale je lepšie prísť skôr :-) Vaše vozidlo je vhodné pre uplatnenie šrotovného.

Orignálnu verziu článku, ako aj krátky rozhovor nájdete TU.




Vážime si vášho
súkromie

Aby pre vás bolo prezeranie našich stránok čo najpohodlnejšie, využívame súbory cookies. Cookies nám slúžia na zlepšovanie našich služieb a zároveň vám vďaka nim dokážeme lepšie ponúknuť obsah, ktorý pre vás môže byť zaujímavý a užitočný.

Spravovať cookies

Zásady ochrany osobných údajov

Tento web používa súbory cookie na zlepšenie vášho zážitku pri prehliadaní webom. Z týchto súborov cookie sú súbory cookie, ktoré sú kategorizované podľa potreby, uložené vo vašom prehliadači, pretože sú nevyhnutné pre fungovanie základných funkcií webu.

Používame tiež súbory cookie tretích strán, ktoré nám pomáhajú analyzovať a porozumieť tomu, ako tento web používate, na ukladanie užívateľských preferencií a poskytovanie obsahu a reklám, ktoré sú pre vás relevantné. Tieto súbory cookie budú vo vašom prehliadači uložené iba s vaším súhlasom. Máte tiež možnosť odhlásiť sa z týchto súborov cookie. Ale odhlásenie niektorých z týchto súborov cookie môže mať vplyv na váš zážitok z prezerania. Ďalšie informácie nájdete v našich Zásadách používania súborov cookie.


Nutné Vždy aktívny

Nevyhnutné súbory cookie sú kľúčové pre základné funkcie webu a web bez nich nebude fungovať zamýšľaným spôsobom. Tieto súbory cookie neukladajú žiadne osobné údaje.


Funkčné

Funkčné súbory cookie pomáhajú vykonávať určité funkcie, ako je zdieľanie obsahu webových stránok na platformách sociálnych médií, zhromažďovanie spätných väzieb a ďalšie funkcie tretích strán.


Analytické

Analytické súbory cookie sa používajú na pochopenie toho, ako návštevníci interagujú s webom. Tieto súbory cookie pomáhajú poskytovať informácie o metrikách počtu návštevníkov, miere okamžitého opustenia, zdroji návštevnosti atď.


Marketingové

Súbory cookie reklamy sa používajú na doručovanie návštevníkov prispôsobenými reklamami na základe stránok, ktoré navštívili predtým, a na analýzu účinnosti reklamnej kampane.



Zrušiť

Momentálne je online 12 odborníkov. Volajte denne 8:00 - 21:00 Zavolajte mi
ONLINE PREDAJ
Kúpte svoj nový voz
rýchlo a jednoducho
ONLINE
  • Doprava zdarma
    Voz Vám doručíme až domov
  • 14 dní na vrátenie vozidla
    Pohodlne a bezpečne, jasný pôvod i histórie vozidla
Ponuka vozidiel