AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel

Spoločnosť od zmeny vedenia v roku 2012 výrazne expandovala a zmenila majiteľa

Presne pred piatimi rokmi, 21. septembra 2012, potvrdilo valné zhromaždenie AAA AUTO do funkcie generálnej riaditeľky Karolínu Topolovú. Touto zmenou firma zahájila kroky vedúce k neskoršiemu predaju firmy fondu Abris Capital Partners. Topolová stála pri zrode novej stratégie AAA AUTO výrazne posilňujúcej orientáciu na  zákazníka. Firma modernizovala pobočky a vsadila na rozvoj doplnkových služieb. Topolová je jedinou ženou v čele veľkej spoločnosti obchodujúcej s automobilmi v strednej Európe. Pod jej vedením AAA AUTO už predalo  viac ako 320 000 vozidiel a spoločnosť obslúžila približne dvojnásobný počet zákazníkov

Po inováciách pod vedením K. Topolovej v roku 2014 nasledoval úspešný predaj majoritného podielu AAA AUTO v hodnote prevyšujúcej dvestodvadsať miliónov eur. Karolína Topolová tak stála  pri jednej z najväčších akvizičných transakcií posledných rokov. V priebehu jej pôsobenia spoločnosť AAA AUTO ďalej posilnila svoju pozíciu najväčšieho predajcu ojazdených automobilov v strednej a východnej Európe. Za päť rokov sa počet autocentier AAA AUTO rozrástol o dvanásť, vrátane návratu na poľský a maďarský trh. Množstvo ponúkaných vozidiel v rámci skupiny stúplo takmer na štrnásťtisíc. Počet zamestnancov dosiahol 2 400.  „Päťročné jubileum vo funkcii mi pripomenulo,  ako  čas skutočne letí a je dôležité nezostať stáť na jednom mieste. Som úprimne rada, že sa nám v AAA AUTO podarilo urobiť pozitívne zmeny, a to hlavne v prístupe k zákazníckemu servisu a . Avšak zďaleka sme neskončili a zákazníci sa môžu tešiť na ďalšie inovácie,“ uviedla Karolína Topolová.

K. Topolová vo vedení firmy kladie dôraz na zákaznícky orientovaný prístup. Jeho vyjadrením bolo tiež založenie Kontaktného centra s 200 operátormi. Nasledovalo vytvorenie funkcie zákazníckeho ombudsmana, ktorú zastáva známy motoristický odborník Alexander Štefuca. Neskôr bolo tiež otvorené druhé call centrum firmy v Ostrave.

Na Slovensku pod jej vedením firma vyhrala dvakrát anketu Autobazár roka. Topolová bola za svoje úspechy v posledných dvoch rokoch zvolená medzi 50 najvplyvnejších žien českého biznisu podľa časopisu Forbes a bola ocenená titulom Lady Pro 2015. Pravidelne sa tiež umiestňuje medzi finalistami českej súťaže Manažér roku, kde navyše získala titul Mladý manažérsky talent 2015. Rovnako sa opakovane umiestňuje v prestížnej ankete TOP 25 Žen českého byznisu. Pod jej vedením sa spoločnosť AAA AUTO posunula v rebríčku CZECH TOP 100 z 67. na 48. pozíciu, získala celoeurópske prestížne ocenenie European Business Awards 2016/2017, kde sa stala druhou najcennejšou firmou Európy z 33 zúčastnených.

Svoju pracovnú dráhu zahájila Karolína Topolová v pražskom hoteli Prague Hilton Atrium, avšak jej kariéra patrí „Áčkam“. V roku 1998 založila call centrum v AAA AUTO. V roku 2006 potom postúpila na funkciu Group HR and Call Centre Director. O rok neskôr sa stala viceprezidentkou spoločnosti a podieľala sa na vstupe firmy na českú a budapeštiansku burzu cenných papierov.

Karolína Topolová je však nielen generálnou riaditeľkou nadnárodnej spoločnosti, ale aj manželkou a mamičkou trojročnej dcéry. Hovorí plynule  anglicky a vo voľnom čase rada hrá nohejbal alebo jazdí na snowboarde.

logo lopta Skupina AAA AUTO pôsobí na trhu už 25 rokov. Prevádzkuje sieť viac ako 40 pobočiek v Českej republike, na Slovensku, v Poľsku a v Maďarsku. Počas svojej existencie už obslúžila vyše 1,9 mil. zákazníkov. Skupina predá ročne takmer 70 000 vozidiel a je tak najväčším predajcom ojazdených áut v strednej a východnej Európe. Predáva tiž zánovné vozidlá pod obnovenou značkou Mototechna, pod ktorú sústredila ponuku "zánovných" automobilov. Verejnosť zvolila spoločnosť už druhý krát najlepším predajcom ojazdených automobilov v ankete Autobazár roka 2016. Skupinu AAA AUTO vlastní britsko-poľský investičný fond Abris Capital Partners. Značky AAA AUTO a Mototechna sú oficiálnym partnerom Slovenského futbalového zväzu.

Momentálne je online 17 odborníkov. Volajte denne 8:00 - 21:00 Zavolajte mi